Seppo Kinnunen

Sepon rassuuinto ei töissä laimene

Metsäkoneasentaja Seppo Kinnunen työskentelee vastaavana asentajana Ponssen huoltokorjaamossa Mikkelissä. Sepon lisäksi vieremäläistä tekniikkaa korjaa ja huoltaa seitsemän työntekijää.

Sepon tavallinen työpäivä alkaa varttia vaille seitsemän. Hän tarkistaa kesken olevien töiden vaiheen ja miettii päivän tehtäviä, jotta pasmat ovat selvillä muiden tullessa seitsemältä.

”Jokainen päivä on erilainen. Suunnitelmat menevät kertalaakista uusiksi, kun tulee kiireellinen tapaus”, sanoo Seppo. Metsäkoneen seisontatunnit ovat kalliita, joten yrittäjät odottavat saavansa ongelmatilanteissa pikaisen avun. Saatuaan korjaamon asiat rullaamaan noin puoli yhdeksän maissa Seppo starttaakin usein huoltoautonsa kohti maakuntaa.

”Joo, minä teen metsäremontteja. Kun lähden keikalle, teen hommia niin kauan, että kone on kunnossa. Usein näissä hommissa kuluu koko päivä. Aika tavallista on, että pääsen kotiin iltaseitsemän maissa”, Seppo kertoo.

Oikea mies oikeissa haalareissa

Jos työpäivälle ei osu metsäkeikkaa, Seppo ohjaa ja opastaa töitä korjaamolla ja osallistuu töihin itsekin. Mies pitää työstään kovasti.

”Tässä työssä on niin paljon mielenkiintoista. Tosi tekijän täytyy hallita metsäkoneen hydrauliikka, mekaniikka ja tietotekniikka. Koko ajan täytyy olla into haastaa itsensä ja oppia lisää. Ja jos jotakin et ymmärrä, niin kone auki vain ja tutkimaan, mitä se on syönyt”, Seppo hehkuttaa.

”Erilaisten ihmisten tapaaminen monenlaisissa tilanteissa on antoisaa sekin. Ja ihan oma haasteensa on tehdä tarkkaa ja tehokasta työtä ja samalla keskustella selän takana työn valmistumista odottavan asiakkaan kanssa”, nauraa Seppo. 

Puoli neljältä työpäivä päättyy. Seppo jää vielä tekemään paperitöitä. Parin kuukauden välein hän vastaa myös Ponssen huoltoneuvontaringin päivystyksestä. Se tarkoittaa varautumista puhelinneuvontaan iltaisin ja viikonloppuina. Kohdalleen osuva päivystysapu saattaa pelastaa jonkun urakoitsijan isolta harmilta.

Seppo
Seppo Kinnunen nauttii haasteista ja oppimisesta.